Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Pravila o privatnosti Zubna Poliklinika Nika Zadar i slažete se s njima. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.

Opća stomatologija

Estetski ispuni

Kada dođe do gubitka zubne supstance, bilo zbog karijesa ili loma, moramo je nadoknaditi sa ispunom.
Stari amalgamski ispuni su prošlost. U našoj poliklinici upotrebljavamo materijale vrhunske svjetske kvalitete kojima izrađujemo ispune visokih estetska i mehanička svojstava. Pri izradi ispuna se držimo pravila minimalno invazivne stomatologije i izradujemo ih tako da oponašaju izgled prirodnog zuba.

Endodoncija

Endodoncija je grana stomatologije koja se bavi terapijom patoloskih procesa u zubnoj pulpi.
Kada bakterije dospiju do pulpe zuba (živca), potrebno ih je eliminirati iz korjenskog kanala zajedno s inficiranom pulpom. U tu svrhu koristimo ručne i strojne instrumente. Kako bi imali sterilno radno polje na zub, stavljamo koferdam ( gumenu plahticu). Nakon instrumentiranja, kanale ispiremo, sušimo i punimo s materijalom koji nadomješta pulpu zuba.

PREVENTIVNA DENTALNA MEDICINA

Bolje spriječiti nego liječiti...
Preventivna dentalna medicina obuhvaća sve postupke koji sprečavaju bolesti mekih i tvrdih tkiva u usnoj šupljini. Dakle, smanjuje se pojavnost karijesa i parodontoloških bolesti.
Da bi očuvali zdravlje svojih zuba moramo se držati nekih jednostavnih pravila:
redovito prati zube (min. dva puta dnevno po 3 minute)
koristiti zubnu konac i interdentalnu četkicu
dva puta godišnje otići na kontrolni pregled
pravilno se hraniti.
Preventivni postupci kod djece uključuju topikalnu fluoridaciju, remineralizaciju s remineralizirajucim pastama te pecacenje fisura mladih trajnih zubi.
Prevencija odraslih obuhvaća kontrolne preglede svakih šest mjeseci kada je potrebno očistiti zube s ultrazvučnih instrumentima i detaljno pregledati postojeće ispune, protetske radove kao i stanje gingive.

Kontakt

Ante Kovačića 10
23000 Zadar, Hrvatska

+385 (0)23 337 765
+385 (0)98 662 392

info@poliklinika-nika.hr
www.poliklinika-nika.hr

Radno vrijeme

Ortodoncija

ponedjeljak, srijeda:
14:00 – 19:00
utorak, četvrtak, petak:
09:00 - 14:00

Kako do nas

Ante Kovačića 10
23000 Zadar, Hrvatska