Estetska stomatologija

Estetska stomatologija

Estetska stomatologija obuhvaća sve postupke kojima se postiže lijep i harmoničan osmijeh te unaprijeđuje izgled cijelog lica,a time i podiže samopouzdanje osobe.

Osmijeh je ono što se na nama prvo primjećuje!

Za sve koji nisu u potpunosti zadovoljni izgledom svojih zuba estetska stomatologija pruža razne mogućnosti i postupke, čijom kombinacijom se postižu izvrsni rezultati.

Postupci u estetskoj stomatologiji

Estetski ispuni

Rekonstrukcija karijesom oštećenih zuba ili izmjena dotrajalih ispuna izvodi se primjenom modernih kompozitnih materijala ( tzv.bijelih plombi ), kao i primjenom dentalne keramike u svrhu izrade direktnih (izrađuju se izravno u ustima pacijenta) i indirektnih (izrađuju se u zubotehničkom laboratoriju; eng. inlay, onlay, overlay) ispuna koji u potpunosti odgovaraju boji i obliku prirodnog zuba.

Izbjeljivanje zuba

Izbjeljivanje zuba Zadar

Sjajni i bijeli zubi su ono što volimo vidjeti, ali ih ne vidimo često. Kava, crno vino, duhan, lijekovi te ostale tvari ostavljaju tragove na našim zubima.
U našoj ordinaciji koristimo Zoom! sistem izbjeljivanja, siguran, učinkovit i brz.
U samo sat vremena, tijekom jednog posjeta, Vaši će zubi postati znatno bijeliji.
Postupak je vrlo jednostavan: počinje kratkom pripremom usana i desni koje se zaštite tako da samo zubi ostaju izloženi. Na njih se nanosi Zoom gel za izbjeljivanje na bazi hidrogen peroksida koji je dizajniran za upotrebu sa Zoom lampom. Tijekom 3 do 4 petnaestominutna ciklusa gel i lampa zajedno djeluju te nježno prodiru u zube uklanjajući mrlje i diskoloraciju.
Izbjeljivanje Zoom! postupkom je siguran i kontroliran način izbjeljivanja.
Nakon tretmana potrebno je slijediti upute stomatologa i pravilno njegovati zube kako bi Vaš novi osmjeh blistao godinama!

Izbjeljivanje devitaliziranog zuba

U slučaju devitaliziranog zuba (izvađenog zubnog živca), zub tijekom vremena potamni i time narušava izgled. U tom slučaju je moguće napraviti izbjeljivanje jednog zuba ili interno izbjeljivanje, čime se postiže ponovni sklad zubnog niza. Interno izbjeljivanje znači da se unutar komorice zuba ubrizgava gel koji ulazi u dentinske tubule te iznutra izbjeljuje strukturu zuba. Na taj se način vraća prirodna boja zuba te vrlo često otklanja potreba za izradom ljuskice na potamnjelom zubu.

Keramičke ljuskice

Riječ je o tankim ljuskicama od keramike zalijepljenima na pripremljenu površinu zuba. U kombinaciji s izbjeljivanjem daju vrhunske rezultate i idealne su za kreiranje lijepog i harmoničnog osmjeha.

Ljuskicama se mogu:

  • Ispraviti površinske nepravilnosti poput oštećenja, pukotina, intarzija, također i starih neestetskih ispuna
  • Riješiti će problem značajnije diskoloriranih lili potamnjelih zuba u slučajevima gdje samo izbjeljivanje ne može dati optimalan rezultat
  • Mali, kratki ili potrošeni zubi ljuskicama se mogu produljiti i povećati, osmijeh dobiva na harmoniji i punoći
  • Mogu se ispraviti i manje nepravilnosti u položaju i u obliku zuba
  • Popuniti dijasteme ( razmaci među zubima )

Prednost ljuskica je u tome što ne zahtijevaju obilno brušenje zuba. Brušenje je minimalno, uklanja se samo tanki površinski sloj cakline koliko je potrebno za debljinu ljuskice.

Također, ljuskice ne mijenjaju boju tijekom godina i ne tamne, ne troše se, stabilne su za razliku od kompozitnih materijala koje je nakon nekog vremena potrebno promijeniti.

Nježne su za zubno meso, a prilikom izrade ljuskica nema agresivnih postupaka ni upala ili povlačenja zubnog mesa.

Terapija ljuskicama

Terapija ljuskicama Zadar

Prije

Terapija ljuskicama Zadar

Poslije

Karta