Invisalign

Invisalign

Invisalign je predstavljen 1997. godine u SAD-u, a tehnologiju koristi više od 80 zemalja svijeta, među kojima se nalazi i Hrvatska.

Invisalign je elegantna metoda ravnanja zubi namijenjena pacijentima koji žele estetsku ortodonciju od samog početka. Idealan je za pomorce i sportaše, medijski eksponirane osobe te za svakog pacijenta koji želi za sebe nešto posebno.

Invisalign je tehnika ispravljanja zubi pomoću niza prozirnih, prijenosnih i kompjuterski izrađenih udlaga za zube (alignera, folija). Udlage (15 do 40 po slučaju) se izrađuju individualno za Vaše zube i prema prethodno dogovorenom i prezentiranom planu terapije. Prozirnim aparatićem zubi se pomiču lagano kroz određeni vremenski period prema konačnom i željenom položaju. Praktičan, bezbolan i namijenjen za lako skidanje, Invisalign® aparat mijenja Vaš osmijeh bez narušavanja kvalitete i tempa života.

Svaku udlagu pacijent nosi dva tjedna, 24 sata dnevno, osim kada jede i pere zube.

Iako danas postoje brojne kopije ovog sustava, Invisalign ima najviše patenata iz ovog područja te kontinuirano radi na poboljšanju i napretku svoje tehnologije. Gotovo 2 milijuna zadovoljnih pacijenata garancija su neupitne kvalitete i pouzdanosti.

Postupak izrade Invisalign ortodontskog aparata započinje dijagnostičkim postupcima: fotografije, otisci, analiza ortopantomograma… Otisci se zatim šalju u centralni Invisalign institut gdje se izrađuje niz potrebnih udlaga prema prethodno isplaniranom planu terapije. Ukoliko je potrebno, tijekom terapije se rade preinake te se otisci ponovno šalju u laboratorij kako bi rezultat bio baš onakav kakav je na početku isplaniran.

Ortodont izrađuje plan terapije nakon analize otisaka, fotografija i analize RTG snimki, kao i za svaku drugu ortodontsku tehniku npr. fiksni ili mobilni aparat. Otisak se zatim šalje u Invisalign institut gdje se, prema izrađenom 3D modelu, izrađuje prema uputama ortodonta. Pomake zubi ortodont prati po postavljenom planu te ukoliko je potrebno ponovno šalje otiske za izradu novih udlaga ili radi potrebne korekcije.

Ovim sistemom pacijent može točno vidjeti kako se zubi pomiču i kakav rezultat bi trebao biti.

Invisalignom nije moguće ispraviti sve vrste ortodontskih anomalija, tako da nisu svi pacijenti s ortodontskom anomalijom prikladni kandidati za ovu tehniku. Osim odraslih osoba, Invisalign mogu nositi djeca i tinejdžeri.

Karta